Kdo je zvyklý na sladké snídaně ve formě nejrůznější vločkových-semínkových-ořechových kaší, autoimunitní protokol může vypadat za trest 🙂 Dobrou zprávou je, že existují skvělé tygří ořechy – hlízy šáchoru jedlého, které jsou na AIP povoleny (nejde o skutečné ořechy). Kokosová tygří kaše vhodná pro AIP, paleo, vegan, bez lepku, bez mléka, cukrfree stravu.
Lze připravit taky bez vaření – raw kaši, ideálně pak místo kokosového mléka použijte kokosový kefír, všechny ingredience kromě banánu smíchejte do sklenice, uzavřete a nechte přes noc stát na lince, v létě ve vedrech dejte přes noc do lednice. Ráno přidejte banán a můžete vzít jako snídani s sebou.
Potřebujete (1 porce)
- 1/2 hrnku mletých tygřích ořechů (mouku z tygřích ořechů seženete v DM drogérii, není třeba ji tepelně upravovat)
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- cca 1/2 hrnku kokosového mléka bez emulgátorů a jiných látek – např. značka Real Thai, bohužel už ne značka Aroy D, která začala přidávat chemický emulgátor 🙁 (množství mléka přilijte dle toho, jaké konzistence máte kaši nejraději, zda hustší nebo tekutější)
- 1 banán
- skořici
- pár kapek vanilkové extraktu
- dle chuti možno přidat sušené ovoce, med nebo javorový sirup (sladká je ale dost i bez 🙂 )
Postup
- Mouku z tygřích ořechů a kokos dejte do hrnce, přilijte kokosové mléko a pomalu přivěďte k varu.
- Nechte kaši chvilku probublat a zhoustnout, poté odstavte z plotny.
- Vmíchejte rozmačkaný banán a koření, přelijte do misky a ozdobte. Dobrou chuť 🙂